Verkstäder

Kuggomskolan var känd som en hantverksskola och skolan var kanske mest känd för sin traditionella träbåtsbyggarutbildning. Samtliga verkstadsutrymmen har utformats för undervisning och lämpar sig därför för bl.a. kursverksamhet.

Båthallen

Traditionscentrets verkstadsflaggskepp är båthallen som blev färdig 2005. Hallen inrymmer en båtverkstad, en inredningshall, metallverkstad och ytbehandlingsutrymme. De sociala utrymmena består av omklädningsrum med duschar, WC’n och ett pausrum med minikök.

Båtverkstaden och inredningshallen har trägolv och är utrustade med fast monterat spånutsug för snickerimaskiner och automatisk luftfuktare. Maskinparken består av precisionscirkelsåg, rikthyvel, planhyvel, bordsfräs och bandsåg.

Snickeriverkstaden

Den gamla båthallen fungerade under skolans sista tio år som snickeriverkstad och inrymmer två hallutrymmen, ytbehandlingsrum och pausrum. För tillfället finns det i snickeriverkstaden inga maskiner utan enbart hyvelbänkar som lämpar sig utmärkt för t.ex. snickeriverksamhet med barn och unga.

Utöver dessa träförädlingsverkstäder så förfogar Traditionscentret över olika utrymmen som under skoltiden fungerade som dekorationsmålningsateljé och textilhantverksutrymmen och därmed inte har någon specifik fast utrustning utan flexibelt kan användas för olika hantverksformer.

För mera information:

info@kuggom.fi

040 588 3303

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© Traditionscentrum – Perinnekeskus Kuggom 2019