Kuggom gymnasium

Ibland går det snabbare än fort!

På måndagen kl 12 på dagen fick vi ett samtal från Lovisa gymnasium - rektorn frågade ifall vi har lediga utrymmen som vi tror att skulle lämpa sig som tillfälliga utrymmen för gymnasiet under våren, eftersom han låtit utrymma gymnasiet på grund av hälsoproblem hos många elever.

Kl 15 kom rektorn och bildningsdirektören och tittade på utrymmena, bad om en offert för de tilltänkta utrymmena och tackade för sig.

På tisdag, mitt på dagen kom det igen ett samtal, nu från bildningsdirektören och vi fick bekräftat att staden bestämt sig för Traditionscentrum Kuggom som ersättande utrymmen för gymnasiets verksamhet under våren.

Hela processen tog med andra ord ganska exakt ett dygn i anspråk!

Det finns säkert många orsaker till att det blev Kuggom, men vi kan tänka oss att speciellt två omständigheter kan ha spelat en stor roll - matsalen och dataförbindelserna.

Eftersom traditionscentret ursprungligen varit en folkhögskola och aldrig använts för några andra ändamål, så finns det ett fullt fungerande skolkök med matsal och dataförbindelserna till fastigheten är dimensionerade för utbildningsverksamhet med ett ganska stort antal datorer. Det gäller egentligen bara att utnyttja hela kapaciteten igen.

Det är sist och slutligen inte mycket gymnasiet behöver ta med sig till Kuggom. Vi har t.ex. också pulpeter och stolar och några ombyggnader på fastigheten är inte heller aktuella.

Vi är tacksamma för att staden kontaktat oss i ärendet eftersom vi uppfattar det som att staden har ett förtroende för att vi kan betjäna dem på ett tillfredsställande sätt. Så som det ser ut idag ser vi denna lösning som en win-win situation, om man bortser från orsaken till att gymnasiet måste utrymmas

Efter att vi har rott gymnasieprojektet iland så kan vi utan överdrift hälsa alla bygdens organisationer och privatpersoner välkomna att trivas och ordna sina evenemang hos oss, oberoende av om man vill inhysa ett gymnasium eller fira en födelsedag.

För att skingra all osäkerhet kring redan tidigare inbokade tillställningar under våren så kan vi här bekräfta att samtliga redan överenskomna bokningar sköter vi enligt överenskommelse. Lyckligtvis har vi egentligen inte några dubbelbokningar utan gymnasiet upptar alla vardagar fram till sommaren och övriga tillställningar är inbokade kvällar och veckoslut.


Inläggshistorik

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© Traditionscentrum – Perinnekeskus Kuggom 2019