Ett STORT TACK till SFV!

Jaa, inte vet jag riktigt vad jag skall skriva... det har varit en spännande höst. Stämningarna har ibland åkt berg-och-dalbana, men tron på en ljus framtid har aldrig varit i vågskålen.

Och nu står vi då här med ett stödbeslut, som fattades av Svenska Folkskolans Vänners styrelse igår.

Stödbeslutet innebär att vi kommer att kunna börja bygga upp vårt planerade traditionscentrum. Tack vare SFV's stöd så kan vi under år 2015 koncentrera oss till fullo på att organisera oss och bygga upp grunderna för en bestående verksamhet utan att behöva fundera på betungande fastighetskostnader. Trots detta beslut har vi nog förstås ett stort behov av finansiering för driften av verksamheten med därtillhörande lönekostnader - men det är betydligt lättare att fundera på de utgifterna nu.

Hyreskontraktet som vi kommer att underteckna nu då stödbeslutet är fattat är ett treårigt kontrakt som förknippas med ett stöd, som justeras utgående från vår betalningsförmåga - vår betalningsförmåga som förhoppningsvis kommer att växa stadigt under de kommande tre åren.

Jag kan lova att det känns som att ha fått den största julklappen redan nu, veckan före julafton.

Det är på riktigt nu! Traditionscentrum Kuggom blir av.

Efter en julpaus kommer vi att ta itu med planerande av det kommande året. Det viktigaste är, som vi sagt tidigare, att hitta en köksföretagare som kan se till att alla som en gång varit och ätit hos oss vill komma tillbaka.

Det som också är mycket viktigt nu, är att glömma allt gammalt groll som funnits kring nedläggningen av den gamla Kuggomskolan. Det förgångna kan vi inte ändra på och ibland kan t.o.m. en smärtsam upplevelse vändas till något stärkande och positivt.

Framför oss ligger enbart en massa möjligheter...

Som sagt - ännu en gång ett stort TACK till Svenska Folkskolans Vänner som nu lagt första grundstenen för Traditionscentrum Kuggom - Perinnekeskus Kuggom

Niklas


Inläggshistorik

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© Traditionscentrum – Perinnekeskus Kuggom 2019